Νέα στρατηγική συνεργασία της Lancom με το Light Hub

Νέα στρατηγική συνεργασία της Lancom με το Light Hub

Μία ακόμα σημαντική συνεργασία ανακοινώνει η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Έβρου, Light Hub. Αυτή τη φορά η στρατηγική συνεργασία γίνεται με την εταιρία Lancom, που από το 2009, δραστηριοποιείται στον χώρο των DataCenter, Cloud και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει και επεκτείνει συνεχώς το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της, καλύπτοντας κάθε ανάγκη σε ICT υπηρεσίες για επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε μεγέθους και πολυπλοκότητας. Επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες από το ξεκίνημά της, είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος Cloudprovider στη χώρα με τρία υπερσύγχρονα ιδιόκτητα DataCenter σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο Data center της, το Balkan Gate I, είναι το μεγαλύτερο carrier neutral DataCenter στη Βόρεια Ελλάδα με πιστοποίηση Tier III, του Uptime Institute.

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που βιώνουμε, ο σκοπός της ανωτέρω συνέργειας είναι να ενισχύσει, αναπτύξει και εδραιώσει την σύγχρονη επιχειρηματική κουλτούρα της συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών. Η δικτύωση και η επέκταση του δικτύου επαφών ανάμεσα στις νεοφυείς επιχειρήσεις με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα περισσότερες συνεργασίες, ενώ θα ενισχύσει και την απασχόληση δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

To LightHub, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, αποτελεί τη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Έβρου. Στόχος είναι η διασύνδεση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας με τους κατάλληλους κι έμπειρους μέντορες, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία θα ενθαρρύνουν την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών. Έχοντας άμεση πρόσβαση σε μία πύλη γνώσεων ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να τεθούν τα θεμέλια των νεοφυών επιχειρήσεων.