Γνώρισε τους εκθέτες

στη μεγαλύτερη εκδήλωση γύρω από τη βιώσιμη μόδα στην Βόρεια Ελλάδα

 

Είμαστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα-γκαλερί που πουλάει προσιτά premium κασκόλ που παράγονται στην Ελλάδα από 100% υψηλής ποιότητας μετάξι (βαθμού 6Α ή 5Α). Όλα τα κασκόλ είναι ψηφιακά τυπωμένα με θέματα από διάφορους σχεδιαστές (γραφίστες, ζωγράφους, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, καλλιτέχνες γκράφιτι, κεραμίστες και φωτογράφους) συνδυάζοντας την τέχνη με τη μόδα. Κάθε σχέδιο προσφέρεται σε περιορισμένη έκδοση 200 μόνο κασκόλ. Το τελικό προϊόν τοποθετείται σε ένα χειροποίητο, προσαρμοσμένο κουτί μαζί με μια αριθμημένη και υπογεγραμμένη κάρτα ιδεών του σχεδιαστή.

 

 

 

Η Athos Pallas είναι μια εμπορική αντιπροσωπεία ενδυμάτων και υφασμάτων φιλικά προς το περιβάλλον με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα. Πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, έρευνας και ανάπτυξης, βοήθησαν να οικοδομήσουν μια ισχυρή οργάνωση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις για τις επωνυμίες. Η γκάμα προϊόντων καλύπτει γυναικεία, ανδρική και παιδική μόδα σε ζέρσεϊ, υφαντό, μείγμα και πλεκτά .

 

 

 

Η HALIMA είναι μια ελληνική μάρκα που δημιουργεί μοναδικά κομμάτια τέχνης, ειδικά σχεδιασμένα για να κοσμούν το καλύτερο μετάξι, προκειμένου να παράγει αιώνια resortwear υψηλής ποιότητας. Ενα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο μόδας που σέβεται τους περιβαλλοντικούς νόμους, τα δικαιώματα των εργαζομένων και επίσης εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα.

 

 

 

Προϊόντα που αναδεικνύουν την υφαντική τέχνη με την καλύτερη δυνατή εργονομία και κατασκευαστική λύση, με σκοπό την αναγέννηση της τέχνης του αργαλειού. Ο στόχος της εταιρείας είναι διττός : Πρώτος είναι η προσπάθεια αναγεννήσεις και διάδοσης της υφαντικής τέχνης, προκειμένω να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί και πάλι η οικοτεχνία της ύφανσης. Δεύτερον να ενεργοποιήσει έναν πιο φιλικό προς τον πλανήτη τρόπο παραγωγής ένδυσης τόσο με τα υλικά που επιλέγονται, όσο και με τον τρόπο ύφανσης. Τηρώντας τις παραδόσεις σε όλη την διαδικασία παραγωγής υφαντών υφασμάτων.

 

 

 

Ένα ελληνικό brand μαγιό με μοναδικά, κομψά και βιώσιμα προϊόντα. Συνειδητές εκτυπώσεις εμπνευσμένες από τη φύση. Συνειδητά υφάσματα που αποκτήθηκαν από τη φύση. Κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα και αναγεννημένα υφάσματα. Μια καινοτόμος τεχνική παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που επαναχρησιμοποιεί τα πλαστικά απόβλητα σε νέα προϊόντα. Χρησιμοποιούμε την καλύτερη ποιότητα ιταλικών υφασμάτων, για να εξασφαλίσουμε ποιότητα και ανθεκτικότητα.

 

 

 

Εσώρουχα και ρούχα ύπνου από οργανικό βαμβάκι. Επενδύουν σε ποιοτικά υφάσματα αλλά και σε ποιότητα κατασκευής, όπως επίσης στον σχεδιασμό με γνώμονα την απλότητα και την λειτουργικότητα. Συγχρόνως διασφαλίζουμε την υγεία του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα αναπνέει, δεν αποκτά κνησμούς και αλλεργίες. Νιώθει μια απαλότητα. Κάθε τι που χρησιμοποιείτε για την εικόνα του τελικού προϊόντος έχει κατασκευαστεί κάτω από συνθήκες φιλικές προς το περιβάλλον και υπόκειται στις αρχές του δίκαιου εμπορίου.

 

 

 

Σκοπός του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού  στο Σουφλί, είναι να αναδείξει και να διασώσει την πλούσια παράδοση  της περιοχής στην Μεταξουργία. Πρωτότυπα εκθέματα σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία δίνουν μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπήνιση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση. Αξιοποίηση των ρεταλιών του μεταξιού και βιώσιμη βαφή και τυποβαφή μεταξωτών ειδών.

 

 

 

Δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων που συνδυάζουν την παραδοσιακή χειροτεχνία και την επαναχρησιμοποίηση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Ο πυρήνας της φιλοσοφίας είναι να προσφέρουμε σε αυτά τα υλικά μια δεύτερη «κομψή» ζωή, ώστε να συνεχίσουν να λάμπουν την καθημερινότητά μας αντί να καταπιέζουν το περιβάλλον. Κοσμήματα, αξεσουάρ και πίνακες που αφορούν τα ηλεκτρονικά απορρίμματα, απόβλητα.

 

 

 

To WorldWild είναι ένα ανερχόμενο ελληνικό brand που προωθεί την οικολογική και Fairtrade μόδα και θέλει να αναδείξει τη φυσική ομορφιά μέσα από απλές, κομψές αλλά και άνετες γραμμές γυναικείων ρούχων καθώς και καινοτόμων σχεδίων αποτυπωμένων σε unisex γραμμές T-shirts & Hoodies. Όλα τα προϊόντα είναι εμπνευσμένα από τη φύση, την ενέργεια και την ομορφιά που μας περιβάλλει.

 

 

 

Πώληση μεταχειρισμένων και βίνταζ ρούχων από δεύτερο χέρι διαλεγμένα ένα προς ένα από όλη την Ευρώπη.

 

 

 

Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με κριτήρια τη βιωσιμότητα και την δίκαιη παραγωγή τους, πάντα προτιμούνται τα βιολογικά υλικά, τα υλικά δίκαιου εμπορίου και τα τοπικά υλικά που είναι διαθέσιμα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φυτικά και χωρίς πειράματα σε ζώα. Οι επαναχρησιμοποιoύμενες υφασμάτινες σερβιέτες που παράγουμε αποτελούν μια πιο βιώσιμη εναλλακτική που σας προσφέρει ασφάλεια με λιγότερα απορρίμματα.

 

 

 

Ένας σύγχρονος και εύκολος τρόπος για αναβίωση second-hand αντικειμένων , όπως upcycled είδη από υφάσματα που θα κατέληγαν στην ανακύκλωση (σελιδοδείκτες, τσαντάκια, κοκαλάκια και άλλα). Eυελπιστούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος την αγορά second-hand αντικειμένων και να την μετατρέψουμε σε μια συναρπαστική εμπειρία έρευσης μοναδικών θησαυρών με ιστορία.

 

 

 

Νέο brand με έδρα την Αλεξανδρούπολη που στοχεύει στην υψηλή ραπτική. Με πολλή μελέτη, αναζητώντας τα πιο ποιοτικά υφάσματα, πάντα φιλικά προς το ανθρώπινο δέρμα, επίσημα & casual ρούχα, μαγιό και πετσέτες σχεδιασμένα και ραμμένα από την εταιρεία

 

 

 

Το Μουσείο Μπενάκη / Νηματουργία Μέντης–Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) αποτελεί μια από τις παλαιότερες βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας στο χώρο της επεξεργασίας νημάτων και παραγωγής ειδών passementerie: γαλόνια, τρέσες, σιρίτια, κορδόνια, φράντζες, φούντες, brandebourg, embrasses, Προϊόντα Ταινιοπλεχτικής Passementerie.

 

 

 

Συλλογή βιώσιμης μόδας από 100% ανακυκλωμένο μαλλί. Βραβευμένες συλλογές ρούχων μου που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εβδομάδες μόδας (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία), από ανακυκλωμένο μαλλί, οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένο πολυεστέρα. (Best New Designer Award, AXDW 2021)

 

 

 

Η Amaltheaathens δεν είναι μόνο μια τσάντα ή ένα προϊόν. Είναι μια ιδέα, μια αντίληψη, μια πρωτοβουλία. Ένας τρόπος ζωής και σκέψης. Δεν πετάμε τίποτα, φτιάχνουμε τσάντες και προσπαθούμε να αγοράζουμε λιγότερα. Τσάντες από ανανά & υφαντά & άλλα υλικά

 

 

 

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης οργάνωσε ένα δίκτυο χειροτεχνών από την ορεινή Ξάνθη μέχρι τους μεθοριακούς οικισμούς στον Έβρο και γέννησε τη ΡΙΖΑ. Επιστρατεύοντας διδάγματα της παράδοσης και την επίμοχθα κατακτημένη δεξιοτεχνία τους, λαϊκοί τεχνίτες και τεχνίτριες δημιούργησαν τα προϊόντα ΡΙΖΑ. Συλλεκτικά λαϊκά τεχνουργήματα συναντώνται με τις ιδιαίτερες αναζητήσεις του αποδέκτη.

 

 

 

Επανάχρηση υφασμάτων και παραδοσιακές τεχνικές μετατρέπονται σε κοσμήματα, τσάντες και αξεσουάρ. Χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ με ανακυκλώσιμα υφάσματα, υλικά και πλεκτά χαλιά.

 

 

 

Μια νέα περιορισμένη συλλογή βασισμένη στη συνεργασία μας με την αυθεντική
LIBERTY FABRICS. Μοναδικές εκτυπώσεις από την LIBERTY σε συνδυασμό με βασικά είδη από βαμβάκι ®tanalawn,®oekotex poplin βαμβάκι, λινό και μετάξι. Επίσης, μια πραγματικά εμπνευσμένη συλλογή κατασκευασμένη από μεταξωτά υφάσματα από το Σουφλί. Χειροποίητες και κεντημένες στο χέρι με πρώτες ύλες. Χειροποίητα αξεσουάρ από υπολείμματα υφασμάτων συμπληρώνουν τη συλλογή. Ακολουθούμε όλες τις ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες. Στα υφάσματα που χρησιμοποιούμε. Όλα τα ρούχα μας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στο εργαστήριό μας στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Γίνε εκθέτης στη μεγαλύτερη εκδήλωση γύρω από τη βιώσιμη μόδα στην Βόρεια Ελλάδα