Τέλος 3η Εβδομάδας του Εκπαιδευτικού προγράμματος της Θερμοκοιτίδας

Τέλος 3η Εβδομάδας του Εκπαιδευτικού προγράμματος της Θερμοκοιτίδας

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η 3η βδομάδα του Εκπαιδευτικού προγράμματος της θερμοκοιτίδας Light Hub. Οι ενότητες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Xanthi Tech Lab στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθης.

Σε αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε από τον κ. Λεωνίδα Σκερλετόπουλο, (Διαχειριστή του Light Hub) ένα workshop με θέμα το Business Model Canvas. Σε αυτό οι ωφελούμενοι είχαν την δυνατότητα να εντρυφήσουν πρακτικά στο κομμάτι του σχεδιασμού της ιδέας τους, αποκτώντας εφόδια και στόχους για την συνέχεια των προσπαθειών τους. Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυνε στους ωφελούμενους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (IT Enterprise Architect & Consultant και πρόεδρος της ADEKA, LLC). Στο τέλος της ενότητας, οι ομάδες είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και να προτείνουν διορθώσεις μεταξύ τους.

Στόχος του προγράμματος επιχειρηματικής ανάπτυξης, είναι να δώσει στις ομάδες και τα άτομα που εντάχθηκαν κατόπιν αίτησης στο πρώτο στάδιο, τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μετασχηματίσουν την ιδέα τους σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο θα αποτυπώσουν σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Το Light Hub, είναι η δομή στήριξης επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε από το  Επιμελητήριο Έβρου. Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.