Αιτήσεις συμμετοχής

Green Accelerator

Κάνε την επιχείρηση σου…Green 

Μπές στο «Green Accelerator» και γίνε μέρος του εθνικού δικτύου «Rural Incubators», ένα δίκτυο επιχειρήσεων και επιταχυντών που λειτουργούν με βιώσιμες πρακτικές.

Σε τέσσερις (4) ενότητες, θα γνωρίσεις επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, θα λάβεις υποστήριξη από ειδικούς, θα αποκτήσεις εργαλεία και θα μάθεις τα βασικά βήματα για να γίνει η επιχείρηση ή το προϊόν σου βιώσιμο.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα έχεις πρόσβαση σε χώρους εργασίας στο Light Hub.

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

Δομή Μαθημάτων

01
ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Δια ζώσης
Α) Εισαγωγή στην βιώσιμη επιχειρηματικότητα - It’s a Culture Περιβάλλον, πόροι, πρώτες ύλες, κυκλική οικονομία, πράσινο μοντέλο (+Μελέτες περιπτώσεων) Β) Νέα Υλικά & Πρακτικές Τάσεις και πρακτικές στην χρήση νέων υλικών. (Μελέτες περιπτώσεων) Δημήτρης Σκουρογιάννης : Session activity: Βρες παραδείγματα από τον κλάδο σου Mentoring session (2hrs)
02
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Business Modeling (Digital)
(Hands on BUSINESS modeling workshop) Session activity: χτίσε το μοντέλο σου Mentoring session (2hrs)
03
ΕΝΟΤΗΤΑ 3: Βασικά Λογιστικά & Οικονομικά θέματα επιχειρήσεων (Digital)
Session activity: φτιάξε τον προϋπολογισμό σου Mentoring session (2hrs)
04
ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Επικοινωνώντας την Βιωσιμότητα (Digital)
H βιωσιμότητα ως εργαλείο σύνδεσης με τους καταναλωτές. Θεωρία και εισαγωγή σε βασικά εργαλεία Session activity: χτίσε το πλάνο και τα μηνύματα επικοινωνίας Mentoring session (2hrs)

Περιγραφή

Οι επιχειρήσεις είναι μέρος της κοινωνίας και αναπτύσσονται παράλληλα με αυτές. Την τελευταία δεκαετία ακούσαμε τον όρο εταιρεία-πολίτης ο οποίος αναφέρεται σε εταιρείες που λειτουργούν ως μέρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος που δραστηριοποιούνται.

Επιχειρήσεις που κερδοφορούν, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον γύρω τους.

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές βρίσκονται στην πρώτη επιλογή των καταναλωτών, ακόμη και όταν αυτά είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα μη βιώσιμα προϊόντα. Αντίστοιχα τα δεδομένα δείχνουν ότι οι καταναλωτές «τιμωρούν» τις εταιρείες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την κοινωνία.

Με λίγα λόγια, σήμερα παρατηρείται ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βιώσιμες πρακτικές δημιουργούν ένα διατηρήσιμο και ανθεκτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σε ποιούς/ποιές απευθύνεται

Νέες και Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται:

• στην Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
• στους κλάδους τεχνολογίας, τουρισμού (φιλοξενία, εστίαση, γαστρονομία, διαδρομές), πρωτογενούς παραγωγής & μεταποίησης (προϊόντα μόδας, διατροφής, οικοτεχνίας, αγροτική παραγωγή κ.α.), πολιτισμού (εκπαίδευση, πολιτιστική κληρονομιά κ.α.)

Άτομα ή ομάδες

• σε στάδιο ιδέας ή διερεύνησης επιχειρηματικής ευκαιρίας
• εκτός Αν. Μακεδονίας Θράκης που θέλουν να δημιουργήσουν επιχείρηση στην Π.Ε. Έβρου.

Το πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές των Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Light Hub & το Mindspark+ με την υποστήριξη του Impact Hub Athens και την Google.