ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 

Το Light Hub είναι μια πρότυπη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη από το Επιμελητήριο Έβρου.

Η δομή υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων ιδεών μέσω ενός δομημένου προγράμματος υποστήριξης δύο σταδίων.  Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα σεμινάρια από μέντορες και εισηγητές διεθνούς βεληνεκούς.

Ως μέλος του Επιμελητηρίου Έβρου μπορείτε να συμμετέχετε ατομικά ή να εκπαιδεύσετε τα στελέχη σας, με τη συμμετοχή στα προγραμματισμένα εργαστήρια.

Προγραμματισμένα εργαστήρια

4/3/2023

10:00 – 12:00 Training session A: Experimentation
Instructor: Dimitrios Skourogiannis, Global Designer, UK

17:00 – 18:00 Training Session B: Digitisation & International Business
Instructor:Dr Konstantinos Rigopoulos, As. Professor Democritus University of Thrace

18:30-19:30 Training Session C: Business Innovation
Instructor: Dr Prodromos Monastiridis, Marketing Director, Thessaloniki Concert Hall

5/3/2023

10:00 – 10:45 Training session D: Do it like Harvey Specter
Instructor: Dimitris Giannakoudis, Coordinator Xanthi American Space (Tech Lab)

Ολοκληρωμένα εργαστήρια

CRISIS MANAGEMENT

με τον Νίκο Παναγιώτου

Στρατηγική Διαχείριση Κρίσεων

Εργαστήριο

18 Ιουνίου 11:00πμ

Συντονιστής workshop

Νίκος Παναγιώτου

Aναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Google Research Scholar

Παρα το γεγονός ότι ο όρος έχει ταυτιστεί με τις ενέργειες κατά τη διάρκεια μίας κρίσης, η διαχείριση κρίσεων έχει μια πιο ευρεία λειτουργία σε ένα οργανισμό. Ξεκινά πριν εμφανιστεί η κρίση μέσω της πρόληψης και έχει σκοπό να προετοιμάσει την επιχείρηση, ώστε να αναπτύξει αντανακλαστικά και ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσει μια επικείμενη κρίση. Επίσης αναπτύσει μηχανισμούς για την έγκαιρη αναγνώριση μιας κρίσης και τερματίζεται όταν έχει επιτευχθεί η αντιμετώπιση της.

Η προετοιμασία, η φήμη, η αναγνώριση και άλλες μεταβλητές αποτελούν στοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό. Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσετε καλές πρακτικές και θα αποκτήσετε εργαλεία πρακτικά εφαρμόσιμα στην εταιρεία που λειτουργείτε ή εργάζεστε.

Περισσότερα για τον Νίκο Παναγιώτου

Ο Νίκος Παναγιώτου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Υπήρξε υπότροφος του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών (Chevening Scholar of the Foreign and Commonwealth Office UK), υπότροφος της Google,  της DAAD στη Deutsche Welle, των Πανεπιστημιών RCAP Scholar του APU University (Ιαπωνία), του Beijing Foreign Studies University καθώς και διακρατικών υποτροφιών. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με το πλέον ξεχωριστό αυτό που χρηματοδότησε η Google (Digital News Initiatives). Είναι επιστημονικά και οργανωτικά υπεύθυνος του Thessaloniki International Media Summer Academy, Ιδρυτής και Υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ψηφιακή Επικοινωνία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά και επιθεωρήσεις καθώς και σε συλλογικούς τόμους, ενώ έχει συμμετάσχει σε Επιστημονικά Συνέδρια με ανακοινώσεις και εργασίες. Είναι μέλος του War and Media Network (2010-σήμερα), ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη Διεθνή Δημοσιογραφία, Γραμματισμό στα ΜΜΕ, Διαχείριση Κρίσεων και Διεθνών Ειδησεογραφικών Οργανισμών.

Σημαντική σημείωση: Αν και προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως, το workshop περιλαμβάνει δραστηριότητες από τις οποίες μπορεί να ληφθεί πραγματική αξία μόνο αν κάποιος συμμετέχει με φυσική παρουσία.

UNLEASING HUMAN MAGIC 

with Leda Karabela

Unleasing Human Magic

Workshop

23 Μάϊου 18:00

Ενώ η επιχειρηματική αξία και τα αποτελέσματα μιας εταιρίας, μετρούνται κυρίως από τις πωλήσεις, τα έσοδα και τις εμπορικές συμφωνίες, οι άνθρωποι είναι πάντα αυτοί που τα πετυχαίνουν όλα – αν και συχνά ξεχνάμε το δυναμικό ρόλο τους. Σε αυτή τη δια δραστική ομιλία, συζητήστε τους διάφορους τρόπους προσέγγισης και υπερσκελισμού των εμποδίων για τη δημιουργία ουσιαστικών, και αμοιβαία χρήσιμων και εποικοδομητικών επαγγελματικών δεσμών και σχέσεων, καθώς οι ουσιαστικές και στοχευμένες σχέσεις είναι το κλειδί για αποτελεσματικές συνέργειες και συμφωνίες που διευρύνουν ορίζοντες, μεγιστοποιούν ευκαιρίες, κλείνουν κενά και ενώνουν αποκλίνουσες απόψεις. Δείτε πόσο καλοί είστε στην ανίχνευση ψεμάτων, αλήθειας, κρυφών κινήτρων και προκαταλήψεων και ανακαλύψτε τη δική σας επαγγελματική «μάντρα» και το προσωπικό σας «elevator pitch.”

While business value and bottom line is mostly measured by sales, revenue and closing deals, people are the true magicians of making it all happen. Meaningful and purposeful connections are key to impactful relationships that open possibilities, close gaps and unite divergent points of view. In this interactive talk, discuss the various ways of overcoming obstacles of connecting and creating the necessary professional bonds for success. See how good you are at detecting lies, depth, and figure out your own professional “mantra” and personal elevator pitch.

Συντονίστρια workshop:

Leda Karabela (Λήδα Καράμπελα), Corporate Reputation Strategist, Leadership / Performance Coach

Websites

http://yhesitate.com/

http://about.me/ledaka

Σημαντική σημείωση: Αν και προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως, το workshop περιλαμβάνει δραστηριότητες από τις οποίες μπορεί να ληφθεί πραγματική αξία μόνο αν κάποιος συμμετέχει με φυσική παρουσία.

Influence & Persuasion MasterClass

Influence & Persuasion MasterClass

…διαβάζοντας τα Micro Expressions των άλλων

30 Μάϊου 10:00-18:00

Eισηγητής

Guest keynote

Νίκος Φραγκιάς

Interventionist – Behavioral Analyst – Profiler

Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να έχετε πετύχει περισσότερα, μετά από μια συζήτηση με ένα ή περισσότερα άτομα; Διερωτηθήκατε γιατί δεν τα καταφέρατε τόσο καλά όσο θα θέλατε;

Έχετε πει «ναι» σε κάποια απαίτηση μιας άλλης πλευράς ενώ αυτό που θα θέλατε, στη πραγματικότητα, είναι να πείτε «όχι»;

Έχετε αισθανθεί και βιώσει, σε μια συνάντησης με πελάτες, συναδέλφους ή και συνεργάτες, εκείνη τη μαγική στιγμή που αντιληφθήκατε ότι καταφέρατε να τους επηρεάσετε και να πείσετε προς τη κατεύθυνση που εσείς είχατε ορίσει από πριν;
Χρησιμοποιείτε συνειδητά ικανότητες και τεχνικές για να επηρεάσετε και να πείσετε ή… απλά μπορεί να συμβεί κάποιες φορές;

Πώς θα βελτιώσουμε τον τρόπο έκφρασης και την προφορική επικοινωνία μας για να επιτυγχάνουμε ευθυγράμμιση με τον τρόπο σκέψης των πελατών, συναδέλφων και συνεργατών μας και ακόμα περισσότερο να τον καθοδηγούμε;

Πώς θα μάθουμε να «διαβάζουμε» τον συνομιλητή μας, δίνοντας έμφαση τη γλώσσα σώματος και τις μικρο-εκφράσεις;

Η επιρροή και η πειθώ είναι δύο δεξιότητες που διαμορφώνονται και αναπτύσσονται μέσω υιοθέτησης τεχνικών, ικανοτήτων και συμπεριφορών ενώ τελειοποιούνται στη πράξη. Ειδικότερα σε ένα δυναμικό επαγγελματικό περιβάλλον, ο αντίκτυπος της θετικής επιρροής ενδυναμώνει τις σχέσεις με τους ανθρώπους και τις ομάδες, δημιουργώντας συνθήκες  υψηλότερης απόδοσης.

Το Influence & Persuasion MasterClass, διάρκειας μιας ημέρας,  εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με μια «εργαλειοθήκη» τεχνικών και  ικανοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να είναι σε θέση να βελτιώνουν το επίπεδο επιρροής και πειθούς τους. Το workshop περιλαμβάνει διαδικασίες και τεχνικές διαπραγματεύσεων και επιρροής που έχουν αντίκτυπο στη λήψη αποφάσεων από τη πλευρά των πελατών, δημιουργώντας εκείνες τις συνθήκες για τη διατήρηση αμοιβαία επικερδών και μακροχρόνιων σχέσεων μαζί τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν:

  • Πώς σκέφτονται και δρουν οι συνομιλητές τους
  • Πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό κόσμο των συνομιλητών τους για να αντιλαμβάνονται πώς πυροδοτούνται οι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων
  • Πώς μπορούν να επηρεάζουν αυτούς τους μηχανισμούς και να συνδιαμορφώνουν τις βέλτιστες προτάσεις και λύσεις.

Στο Light Hub παρέχουμε ουσιαστική καθοδήγηση και διασύνδεση ώστε να βοηθήσουμε να γίνει το επιχειρηματικό όραμα ανθρώπων με όρεξη και ενθουσιασμό, πραγματικότητα.

Speaking with impact

Workshop δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας και παρουσιάσεων

11 Μάϊου 18:00

Workshop δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας και παρουσιάσεων

Η ικανότητας ενός επιχειρηματία να μπορεί να μιλά δημόσια με αυτοπεποίθηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι των απαιτήσεων της καθημερινότητας του. Meetings με συνεργάτες, δράσεις επιχειρηματικότητας, εμπορικές εκθέσεις, προσωπικές συζητήσεις με πελάτες και ειδικούς, παρουσιάσεις σε επενδυτές. Η λίστα είναι ανεξάντλητη.

Στο πρακτικό αυτό workshop  θα έχετε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με εργαλεία και πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε αποτελεσματικότερα, με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Συντονιστής workshop:

Γεώργιος Θερίου, Αναπληρωτής Καθηγητής ΔΙΠΑΕ, Διευθυντής Εργαστηρίου Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Ανταγωνιστικότητας Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Σημαντική σημείωση: Αν και προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως, το workshop περιλαμβάνει δραστηριότητες από τις οποίες μπορεί να ληφθεί πραγματική αξία μόνο αν κάποιος συμμετέχει με φυσική παρουσία.