CalciPowder

CALCIPOWDER

Γνώρισε τις ομάδες του Light Hub

Παραγωγή συμπληρώματος Ασβεστίου για κατοικίδια απο κελύφη αυγών

 

Η ιδέα μας βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της ανάγκης μείωσης του “food waste”, που αποτελούν επιταγές της εποχής μας. Εκατομμύρια τόνοι υποπροϊόντων αυγού, απορρίπτονται ετησίως, κάτι που προκαλεί σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Τα κελύφη αυγών θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα, διότι οι πρωτεΐνες στις μεμβράνες τους αποσυντίθενται εύκολα και μπορούν να γίνουν τοξικές. Επιπλέον, η διαχείρισή τους, απαιτεί σύνθετες και δαπανηρές τεχνολογικές διεργασίες.

Η επιχειρηματική ιδέα μας είναι η εκμετάλλευση των υποπροϊόντων αυγού και η παραγωγή ενός φυσικού προϊόντος, που θα αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής για ζώα (κυρίως σκύλων, των οποίων η βασική διατροφή είναι κρέας), το οποίο θα έχει συγκεκριμένο όφελος, προερχόμενο από την αυξημένη παρουσία ασβεστίου στο κέλυφος του αυγού, που αποτελεί και το χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσής του.

Το σκεύασμα είναι σε μορφή σκόνης και έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα ασβεστίου, λόγω της λεπτής άλεσης και της φυσικής προέλευσης. Η χρήση του, ως συμπληρώματος διατροφής σε σκύλους και γάτες, που τρέφονται κυρίως με κρέας, επιτυγχάνει αφενός την αντιστάθμιση της υψηλής περιεκτικότητας του κρέατος σε φώσφορο και αφετέρου την κάλυψη ενδεχόμενων ανεπαρκειών στα επίπεδα ασβεστίου. Τα κατοικίδια με μειωμένα επίπεδα ασβεστίου εμφανίζουν συχνά απώλεια όρεξης, αδυναμία, ατονία και σε σοβαρές περιπτώσεις σπασμούς ή επιληπτικές κρίσεις.

 

Η ομάδα :

Ηλιάδου Μαριάννα

Παπανικολάου Ελπίδα

Φουντουκίδης Ιωάννης