MeetUp: Συναντήσεις επιχειρηματικότητας

MeetUp: Συναντήσεις επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκαν οι δύο συναντήσεις περι επιχειρηματικότητας, με έμφαση στον διάλογο μεταξύ ειδικών και επιχειρήσεων, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη, στις 31 & 1 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και μελλοντικοί επιχειρηματίες απο τις τοπικές κοινότητες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τον διάλογο, τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν και να ενημερωθούν για θέματα ίδρυσης, χρηματοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εξέχοντες ομιλητές και ειδικοί, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και συζήτησαν με το κοινό γύρω από σημαντικά θέματα, μεταφέροντας στην τοπική κοινότητα σύγχρονες διεθνείς τάσεις στο επιχειρείν και πληροφορίες για τα χρηματοδοτικά προγράμματα στην ΠΑΜΘ. Πιο αναλυτικά στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης και ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Αρχοντής Αρχοντίδης.

Παράλληλα κατά την διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκε το καινοτόμο πρόγραμμα «Green Accelerator» του Επιμελητηρίου Έβρου (Light Hub), σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και το ίδρυμα Google, το οποίο έχει στόχο να υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με βιώσιμες πρακτικές.

Η 1η ενότητα του προγράμματος Green Accelerator πραγματοποιήθηκε με εισηγητή τον Δημήτρη Σκουρογιάννη και αφορούσε τις θεματικές : εισαγωγή στην βιώσιμη επιχειρηματικότητα – It’s a Culture Περιβάλλον, πόροι, πρώτες ύλες, κυκλική οικονομία, πράσινο μοντέλο (+Μελέτες περιπτώσεων) και τα Νέα Υλικά & Πρακτικές Τάσεις και πρακτικές στην χρήση νέων υλικών. (Μελέτες περιπτώσεων)

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις συμμετείχαν ο καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης, Αναπλ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Δημήτρης Σκουρογιάννης, Designer με διεθνείς διακρίσεις, ο Γιάννης Κεσανλής, Οικονομολόγος και στέλεχος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΑΜΘ, ο Πέτρος Σουκουλιάς, ειδικός ψηφιακού μετασχηματισμού και ιδρυτής της SEEMS, ο Μιχάλης Χαβούζης, Γενικός Διευθυντής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Κοκκινάκης διαχειριστής του Ιmpact Hub Athens.

Το πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές των Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org

Αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής να συνεργαστεί, να εμπνευστεί και να αναπτυχθεί.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας MarCh.  Tο έργο «MarCh» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.