Βιώσιμη Κλωστοϋφαντουργία & Μόδα

Community Event & Exhibition

Ημέρα και ώρα: 3 Μαρτίου (17:00-21:00)

Τοποθεσία: Δια ζώσης Αλεξανδρούπολη

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, από τις 17:00μμ στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Θράκη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο γεγονός για τη βιώσιμη Μόδα στην Β. Ελλάδα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, ενημερωτικές δραστηριότητες, ενεργό διάλογο για τις εξελίξεις και τις τάσεις στον κλάδο.

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο αντίστοιχο γεγονός στη Βόρεια Ελλάδα, τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Επιμελητηρίου Έβρου και διοργανώνεται από το Fashion Revolution Greece, το Lighthub το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου

Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να συναντηθούν brands, παραγωγοί, καινοτόμοι startuppers και ενεργοί zero waste lovers για να ανταλλάξουμε γνώσεις και νέα από τις εξελίξεις στο χώρο της βιώσιμης μόδας και κλωστοϋφαντουργίας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες, προσφέροντας στους καλεσμένους ένα φιλικό κλίμα, ώστε να μπορούν να συζητήσουν και να ανταλλάξουν γνώμες και ιδέες για θέματα που τους απασχολούν. Επίσης θα παρουσιάζονται νέα και γεγονότα που τρέχουν από το κίνημα μας και άλλες προγραμματισμένες παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες.

Γίνε εκθέτης στη μεγαλύτερη εκδήλωση γύρω από τη βιώσιμη μόδα στην Βόρεια Ελλάδα

Πώς μπορείς να πάρεις μέρος;

 

Έκθεση προϊόντων και καινοτόμων υπηρεσιών. 

Μπορείτε να εκθέστε τα προϊόντα σας ή την ψηφιακή πλατφόρμα σας. Προβάλλοντας τις καινοτομίες σας. Μοιραστείτε μαζί τους τις ανησυχίες σας και βρείτε νέους συνεργάτες, για να ξεπεράσετε τα σύνορα. 

 

Γνωριμία και έμπνευση. Μαζί μπορούμε καλύτερα! 

Μπορείτε να γνωριστείτε και να εμπνευστείτε από αυτούς που καινοτομούν. Re-silk Greece, ανακύκλωση φύρας μεταξιού και φυτικές βαφές, νέα καινοτόμα νήματα που προέρχονται από την ανακύκλωση γεωργικής φύρας, βαμβακερά νήματα από ανακυκλωμένο νήμα βαμβακιού. Νέα τεχνολογικά startup και πλατφόρμες που διευκολύνουν την μετάβαση στη κυκλική μόδα θα βρίσκονται εκεί. Καινοτόμοι επιχειρηματίες κυκλικής μόδας, σχεδιαστές μόδας, παραγωγοί και κλωστοϋφαντουργοί. Συναντιόμαστε στο Community Event στην Αλεξανδρούπολη για να κάνουμε πράξη το όραμα της Ελλάδας να γίνει ηγέτης στην Παραγωγή Βιώσιμης Κλωστοϋφαντουργίας και Μόδας. 

 

Συμμετοχή στη συζήτηση. 

Αφορμή για το event αποτελούν οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ανακοίνωση της στρατηγική της ΕΕ για τα βιώσιμα και κυκλικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Επιπλέον, η πρόταση οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια βιωσιμότητας (CSDD), θεσπίζει την υποχρέωση όλων των μεγάλων εταιρειών να αξιολογούν, να προλαμβάνουν και να μετριάζουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τους. Η πρόταση νέου κανονισμού για τον οικολογικό σχεδιασμό, αφορά όλους τους κλάδους, θεσπίζει το Ψηφιακό Διαβατήριο Προϊόντων, κάνοντας υποχρεωτικές ελάχιστες απαιτήσεις για τη συμπερίληψη ανακυκλωμένων ινών στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, καθιστώντας τα πιο μακροχρόνια και ευκολότερα στην επισκευή και την ανακύκλωση.

 

 

Γίνε εκθέτης στη μεγαλύτερη εκδήλωση γύρω από τη βιώσιμη μόδα στην Βόρεια Ελλάδα