Ξεκίνησε η λειτουργία του Διασυνοριακού Επιταχυντή Interreg SEA

Ξεκίνησε η λειτουργία του Διασυνοριακού Επιταχυντή Interreg SEA

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο Διασυνοριακός Επιταχυντής Interreg SEA άνοιξε τις πύλες του. Οι πρώτες τρείς εκπαιδευτικές ενότητες πραγματοποιήθηκαν στο Συνεργατικό Χώρο της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και στις εγκαταστάσεις του Ξάνθη Tech lab.

Το πρόγραμμα τίμησαν με την παρουσία τους μέλη τόσο της επιστημονικής κοινότητας της Θερμοκοιτίδας, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κυρίους,

  • Πέτρο Σουκουλιά, Ειδηκός Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τεχνολογικής Καινοτομίας Board Member SEEMS P.C.
  • Στάθη Λοϊζο, Ανώτατο Μέλος Συμβουλίων Εταιρειών
  • Γιώργο Θερίου, Αν Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
  • Θάνο Πανταζή, Πρόεδρος Συλλόγου Οικονομολόγων
  • Ελευθέριο Μεταξούδη, Innovation Manager | PhD Ερευνητής Δ.Π.Θ
  • Λεωνίδα Σκερλετόπουλο, Διαχειριστή του Light Hub

Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν, είχαν ως στόχο την έμπνευση και την εισαγωγή των ωφελούμενών στη φιλοσοφία και την έννοια των νεοφυών (Start up) επιχειρήσεων και του επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος, είναι, μέσα σε οχτώ συναντήσεις να προετοιμάσει τους υποψηφίους να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε έμπειρους και ανεξάρτητους κριτές διεκδικώντας ένα από τα τρία έπαθλα. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία στάδια εκ των οποίων το τρίτο απευθύνεται μόνο στις φιναλίστ ομάδες για την προετοιμασία τους στην τελική παρουσίαση (pitch).

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σταδίων, μέντορες, coach και εκπαιδευτές, θα βοηθήσουν τις ομάδες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας και να αναπτύξουν μια αποτελεσματική παρουσίαση, την οποία θα τελειοποιήσουν στο τρίτο στάδιο.

Το έργο SEA συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».