Επίσκεψη του Economic Officer Isaac Hansen-Joseph στις εγκαταστάσεις Light Hub του Επιμελητηρίου

Επίσκεψη του Economic Officer Isaac Hansen-Joseph στις εγκαταστάσεις Light Hub του Επιμελητηρίου

Συνάντηση με τον Πρόξενο επί οικονομικών θεμάτων του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κο Isaac Hansen-Joseph είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο κος Isaac Hansen – Joseph επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και η συνάντηση έγινε στη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 34. Ο κος Τοψίδης ενημέρωσε τον Αμερικανό Διπλωμάτη για το επιχειρηματικό προφίλ του Έβρου, την αναπτυξιακή του δυναμική, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του δεδομένης και της αμερικανικής παρουσίας στο Λιμένα. Παράλληλα ο κος Hansen-Joseph περιηγήθηκε στους χώρους του Light Hub επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη λειτουργία και τα projects που υλοποιεί με στόχο την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών, αλλά και την παροχή γνώσης και πληροφοριών στις υφιστάμενες.

«Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το Επιμελητήριο μας, τις δράσεις του, αλλά κυρίως τη δυναμική της τοπικής επιχειρηματικότητας στον κο Hansen-Joseph και να διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά το αμερικανικό ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις από τον Έβρο που έχουν ‘ξεκλειδώσει’ την αμερικανική αγορά και εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των εκπαιδευτικών δομών του Επιμελητηρίου μας, όπως το Light Hub, σε συνεργασία με αντίστοιχες δομές των ΗΠΑ. Και σε αυτόν τον τομέα δουλεύουμε εντατικά και σύντομα θα έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κος. Τοψίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Δημήτρης Μπακαλίδης, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής των Επιχειρήσεων του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Βασίλης Κασαπίδης, ο προϊστάμενος του Light Hub Λεωνίδας Σκερλετόπουλος και ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Light Hub Πέτρος Σουκουλιάς.