Ολοκλήρωση των 6 ενοτήτων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα PIVOT

Ολοκλήρωση των 6 ενοτήτων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα PIVOT

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι 6 θεματικές ενότητες του Εκπαιδευτικού προγράμματος Pivot. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Συνεργατικό Χώρο της Δομής Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου.

Μέσα σε αυτές οι συμμετέχοντες γνώρισαν τακτικές του marketing και επικοινωνίας, εκπαιδεύτηκαν σε στρατηγικές οργάνωσης πωλήσεων, εξοικειώθηκαν σε πλατφόρμες social media και ενημερώθηκαν για νομικά, χρηματοοικονομικά θέματα λειτουργίας των επιχειρήσεων. Όλα όσα γνωστοποιήθηκαν σε αυτές τις εβδομάδες, αποτελούν εργαλεία για τις επιχειρήσεις βελτιώνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και εφαρμόζοντας «δοκιμασμένες συνταγές».

Το Pivot δεν αποτελεί ένα ακόμη σεμινάριο θεωρητικής κατάρτισης. Είναι ένα πρόγραμμα με πρακτικό προσανατολισμό και παρέχει εργαλεία με εφαρμοσμένη γνώση έχοντας ως στόχο οι συμμετέχοντες να κάνουν “PIVOT” στην ανάπτυξη. Mε την ολοκλήρωση του προγράμματος, όσοι παρακολούθησαν δια ζώσης όλες τις θεματικές ενότητες έλαβαν  πιστοποιητικό παρακολούθησης. Στο επόμενο διάστημα τα εν λόγο άτομα θα λάβουν και 4 δωρεάν συνεδρίες coaching με διακεκριμένους μέντορες του Light Hub που συμμετέχουν στο PIVOT.

Για την υλοποίηση των σεμιναριακών κύκλων, συνεργάστηκαν με το Light Hub και το Επιμελητήριο Έβρου εισηγητές εγνωσμένου κύρους, αλλά και ο Σύλλογος Οικονομολόγων Έβρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο City της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν :

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Έβρου Light Hub, και σκοπός του είναι να παρέχει επιχειρηματικές δεξιότητες και σύγχρονα εργαλεία σε μικρές επιχειρήσεις της Π.Ε. Έβρου.

 

Σχέδιο ΑΘΗΝΑ 2021-2025

Η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «ΑΘΗΝΆ 2021-2025: Επένδυση στη Γνώση» του Επιμελητηρίου Έβρου, το οποίο έχει σκοπό να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση. Μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων, επιχειρηματικές αποστολές και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται η δυνατότητα φιλοξενίας νέων επιστημόνων από το εξωτερικό για την ανταλλαγή γνώσης αρχικά από το Επιμελητήριο Έβρου και προοδευτικά από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.