Τέλος 4ης Εβδομάδας Εκπαιδευτικού Προγράμματος Light Hub

Τέλος 4ης Εβδομάδας Εκπαιδευτικού Προγράμματος Light Hub

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η 4η βδομάδα του Εκπαιδευτικού προγράμματος της θερμοκοιτίδας Light Hub. Οι ενότητες πραγματοποιήθηκαν στο Συνεργατικό Χώρο της Δομής Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου.

Σε αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε από τον κ. Γεώργιο Κόκκα, (Διευθυντής Κέντρου Επιχειρηματικότητας – American College of Thessaloniki) ένα workshop με θέμα το Business Model Canvas 2. Σε αυτό, οι ωφελούμενοι είχαν την δυνατότητα να εντρυφήσουν πρακτικά στο κομμάτι του σχεδιασμού, πλάνου της ιδέας τους, αποκτώντας εφόδια και στόχους για την συνέχεια των προσπαθειών τους, εντρυφώντας περισσότερο σε θέματα οικονομίας

Επιπλέον, στο δεύτερο μέρος της ενότητας οι ωφελούμενοι παρακολούθησαν την ομιλία με θέμα ‘Πως λειτουργεί η οικονομία’ του κ. Γεώργιου Ατσαλάκη (Αναπλ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης). Σε αυτήν οι συμμετέχοντες απέκτησαν μια σφαιρική άποψη για γεωπολιτικά και οικονομικά θέματα.

Στόχος του προγράμματος επιχειρηματικής ανάπτυξης, είναι να δώσει στις ομάδες και τα άτομα που εντάχθηκαν κατόπιν αίτησης στο πρώτο στάδιο, τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μετασχηματίσουν την ιδέα τους σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο θα αποτυπώσουν σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Το Light Hub, είναι η δομή στήριξης επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε από το  Επιμελητήριο Έβρου. Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.