Ένα Τριήμερο Επιχειρηματικότητας στην Αλεξανδρούπολη

Ένα Τριήμερο Επιχειρηματικότητας στην Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη στηρίζει την επιχειρηματικότητα

Το τριήμερο 3-5 Μαρτίου, η Αλεξανδρούπολη φιλοξένησε μια σειρά εκδηλώσεων που επέκειντο στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου και τη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας, με στόχο την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Το γεγονός περιλάμβανε πέραν του βασικού προγράμματος μια σειρά εκδηλώσεων. Καλεσμένοι ήταν κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανώτερα στελέχη και ακαδημαϊκοί με διεθνή δραστηριότητα. Στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησαν τις ομάδες της Β΄ σειράς του Light Hub ολοκληρώνοντας το Α’ στάδιο του προγράμματος στήριξης.

Οι διακεκριμένοι καλεσμένοι συμμετείχαν ως μέντορες, κριτές και αποστολή τους ήταν η αξιολόγηση της πορείας των ομάδων, με σκοπό να εκτιμηθεί ο βαθμός και η φύση της περαιτέρω στήριξης από τη δομή.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την 1η έκθεση για τη βιώσιμη μόδα στη Βόρεια Ελλάδα η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό, τελώντας υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Επιμελητηρίου Έβρου, φιλοξενώντας καινοτόμες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν μοντέλα βιώσιμης κλωστοϋφαντουργίας και μόδας. 

Παράλληλα τις επόμενες δύο μέρες στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακού Επιταχυντή Interreg SEA Ελλάδας Βουλγαρίας, μέντορες του Light Hub πραγματοποίησαν διαλέξεις και σεμινάρια που κάλυπταν διάφορες πτυχές της επιχειρηματικότητας, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, η επικοινωνία και το μάρκετινγκ, σε ομάδες από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες δικτύωσης και να συναντήσουν επιχειρηματίες από διάφορους τομείς.

Η ετήσια πλέον διοργάνωση του Επιμελητηρίου και της Δομής στήριξης της Επιχειρηματικότητας είναι πολύ σημαντική για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, καθώς ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των υπαρχουσών. Επιπλέον, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου “H αναπτυξιακή προοπτική βασίζεται σε καινοτόμες αντιλήψεις και ιδέες”. Το τριήμερο δράσεων του Light Hub αποτέλεσε σημαντική τόνωση στην προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια.